Tropski cikloni nastaju u Atlantskom okeanu čija brzina brzina vetra prelazi 119 km/h.  Najveća uraganska sezona dogodila se u 2005. godini, stanovnici južne obale Sjedinjenih američhih država sećaće se još dugo uragana “Vilma” i “Katrina”, koji su od juna do januara 2005. godine zaposeli zapad, i odneli su 2280 ljudskih života. Prouzrokovali su ogromnu materijalnu štetu, zbog toga  je Svetska meteorološka organizacija (WMO), koja se bavi određenjem imena uragana unapred za šest godina,  stekla  pravo da izbaci imena Vilma i Katrina sa liste. U normalnim okolnostima posle šest godina mogla  bi se  ponovo koristiti ta imena, ali zbog velikog rušenja zamenili su imena Vilma i Katrina na Katia i Whitney.Zanimljivo je da u 2010. godini najveći uragani nose muška imena, koji WMO koristi od 1979. godine. Uveli su muška imena nakon velikih pritisaka feminističkog pokreta, pre su u vreme Drugog svetskog rata vojni meteorolozi koristili su isključivo samo ženska imena.

Uragan “Earl”

Erl je dobio naziv od medija kao vrhunac sezone uragana u 2010. godine. 30.  avgusta, nakon što je opustošio nekoliko ostrva u istočnom delu Kariba krenuo je prema američkoj istočnoj obali sa vetrom brzine od 215 km/h i tako dostigao četvrti stupanj. Na Karibima se nije dogodio smrtni slučaj, ali uragan je počinio veliku materijalnu štetu. Na ostrvu, Antigui je evakuisano osam osoba, a 350 ljudi smešteno je u skloništa. Prema upozorenju Američkog centra za uragane ugrožene oblasti uragana je bila teritorija od Severne Karoline, preko Maine-a, i gotovo cela Atlantska obala SAD-a. Iz američkog Nacionalnog centra za uragane najavili su  da je uragan Earl preko noći oslabio na kategoriju 3, i nastavio put brzinom od 26 kilometara u smeru severozapada. Prema predviđenjima Earl je preko noći, s četvrtka na petak (03., 04. septembra) trebao da stigne do američkih obala. Međutim u subotu u 5 sati Nacionalni centar za uragane objavio je , da je Earl popraćen vetrom jačine 110 km/h, oslabio i pretvorio se u tropsku oluju prolazeći iznad Cape Codea (Kep Koda) u Massachusettsu (Mesečusetsu).

Uragan “Igor”

Uragan Igor se pojavio sredinom septembra 2010. godine iznad Atlantskog okeana. 14.  septembra dostigao je oluju pete kategorije. Britansku prekomorsku teritoriju Bermudska ostrva pogodio je 19. septembra. Doneo je sa sobom ogromne talase i jake vetrove, izazivajući poplave, rušeći drveta i električne stubove, zbog čega su domaćinstva ostali bez električne energije. Nastavljajući put 21. septembra stigao je do istočnog dela Kanade, kod obala Njufaundlenda. Zbog poplavljenih puteva u tri grada, Klarenvilu, Meristounu i Terensvilu su proglasili vanredno stanje. Za sada nema podataka o žrtvama.

Uragan “Tomas”

Najnoviji uragan se pojavio početkom novembra ove godine. Tomas je poplavio priobalni grad Leogan na Haitiju, koji je već uništen u zemljotresu početkom godine. Centar uragana je bio od prilike na 230 kilometara severozapadno od glavnog grada Haitija. Oluja je doprinela širenju kolere, koja je do sada odnela više od 440 života, a više od 6.700 zaraženih je smešteno u bolnici. U subotu, 6. novembra Tomas je zahvatio državu Sveta Lucija u Karipskom moru, gde je poginulo najmanje 14 ljudi. Prema rečima premijera Stefensona Kinga biće potrebno oko 500 miliona dolara za rekonstrukciju štete u toj ostrvskoj državi.