Preko 150 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz cele Srbije učestvovalo je u pružanju pomoću građanima Kraljeva. Zemljotres u Kraljevu bio je pravi ispit za pripadnike Sektora, koji su testirali sve ono što su naučili na inostranim specijalizovanim obukama za spasavanje iz ruševina.

Sektor za vanredne situacije nastao je početkom avgusta ove godine, objedinjavanjem resursa Ministarstva unutrašnjih poslova, odbrane i ekologije, a oko mesec dana kasnije spojio se sa Upravom za vanredne situacije Ministarstva odbrane Srbije. Oko 4.000 zaposlenih na čelu sa načelnikom Predragom Marićem, na taj način je obrazovalo prvi jedinstveni sistem zaštite građana u vanrednim situacijama u našoj zemlji. Sektor je u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama podeljen na četiri uprave – preventivna zaštita, vatrogasno-spasilačke jedinice, civilna zaštita i uprava za upravljanje rizicima, dok će peta jedinica biti Nacionalni centar za vanredne situacije.

Načelnik sektora Predrag Marić najavio je i da će tokom sledeće godine dosadašnje telefonske brojeve 92, 93 i 94 za pozivanje policije, vatrogasaca i hitne pomoći, zameniti jedinstven sistem telefonskog broja 112. Postojanje ovakvog jedinstvenog broja jedan je od uslova za prijem Srbije u Evropsku uniju.

Sektor kao jednu od svojih najvažnijih delatnosti navodi i svoju obrazovnu funkciju. Tako je u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj, sproveo i obrazovnu kampanju posvećenu bezbednosti dece u slučaju požara. Plakat namenjen osnovcima postavljen je u svim beogradskim osnovnim školama, a prikazuje kako treba pravilno postupati u slučaju požara. Pokretači kampanje naveli su kao osnovni povod ove akcije činjenicu da ne postoji sistemsko obrazovanje dece u ovoj oblasti.

Zemljotres u Kraljevu je verovatno najtransparentniji način da građani uvide značaj i opasnost posla pripadnika Sektora za vanredne situacije, ali su ova kampanja, i slične koje su u najavi, takođe važan i neizostavan deo delovanja ovog Sektora.