U novinarskoj profesiji nepredviđene situacije su neizbežne, čak i onda kada je sve isplanirano do najsitnijih detalja. Krizne situacije, kako izazvane tako i prirodne, u većini slučajeva su nekontrolisane. Brzopletost, strah i trema, samo su neki od faktora zbog kojih novinari zaduženi za prenošenje atmosfere sa lica mesta čine greške koje ih koštaju u najmanju ruku profesionalne reputacije. Nekima se u ovakvim uslovima tokom izveštavanja potkradaju krupne i manje krupne greške, a neki umeju da procene situaciju i odreaguju na najbolji mogući način.

Na video zapisu možete pogledati češkog novinara koji izveštava o neredu među navijačima koji je izbio tokom utakmice između českog fudbalskog kluba Slavia i Crvene Zvezde, Beograd.

Ovaj novinar izveštač primer je za snalažljivost i profesionalnost. Iako opokoljen navijačima koji ga bezobzirno ometaju u radu, on se ponaša prijateljski kako ne bi izazvao moguće burne reakcije loše po sebe i verno i usredsređeno prenosi detalje sa lica mesta novinarki u studiju.