U teškoj železničkoj nezgodi na pruzi Zagreb-Split, koja se dogodila 24.jula ove godine u mestu Kaštel kod Splita kada je iz šina iskočila kompozicija putničkog voza, poginulo je šest ljudi, a 55 ih je povređeno. U vozu se u trenutku nezgode nalazio 91 putnik, a veće žrtve su izbegnute jer se voz posle izletanja zaustavio na samoj ivici provalije čime je izbegnuta veća tragedija.

Posle izvršene  rekonstrukcije  utvrdilo se da je za nezgodu kriva protivpožarna smesa nanesena na šine – retardant, pre polaska putničkog voza,  zbog koje su ispravne kočnice voza bile jednostavno neupotrebljive, jer je klizio kao po ledu! Jedan od glavnih problema  je to što je prošlo premalo vremena između prskanja pruge i prolaska  voza.

Zbog nepristupačnog terena na zbrinjavanju povređenih učestvovali su i helikopteri. Sve raspoložive ekipe Hitne pomoći, vatrogasci i Gorske službe spasavanja sa splitskog područja odmah su došle ne mesto nezgode. Vozilo Hrvatskih železnica koje je upućeno na mesto nezgode, za malo nije izazvalo veću tragediju, ali je uspelo da se zaustavi udarom u zadnji kraj voza. Na pruzi je u tom trenutku bilo nekoliko spasilaca, ali srećom niko nije povređen.

Hrvatska policija uhapsila je osam lica. A pod istragom je zagrebačko preduzeća “Intrade” koje je nabavila dugotrajni tekući retardant. Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture, Božidar Kalmeta, je podneo ostavku.

Mediji u Hrvatskoj su uglavnom pisali da je ta deonica puta nesigurna jer to nije prva nezgoda koja se dogodila na toj pruzi u poslednje vreme. Ali i da je voz poznatiji kao „nagibni” mogući krivac i da je to jedna od lošijih investicija Hrvatske železnice, jer nije prilagođen tim putevima. Gradonačelnik Kaštela Josip Berket, posle nezgode je rekao da na tom delu treba zabraniti železnički saobraćaj, jer je velika nizbrdica i zbog toga pruga tehnički ne odgovara ovakvoj vrsti vozova. Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Božidar Kalmeta je zbog tragične železničke nezgode podneo ostavku predsednici vlade Jadranki Kosor, ali ju je ona odbila.

U našim medijima se govorilo o tome da su među poginulima i dve osobe srpske nacionalnosti sa španskim državljanstvom kao i jedna osoba iz Beograda. I to su u početku bile sve nezvanične informacije jer ambasada Srbije u Hrvatskoj nije mogla odmah da potvrdi ovu informaciju.

http://www.youtube.com/watch?v=a4hV9a7PLyk

HRONOLOGIJA

Jedna od najtežih nesreća na hrvatskim prugama dogodila se 1966. godine na istom mestu, na kome je saobraćao voz iz Zagreba za Split. Tom prilikom poginule su 33 osobe.

Tada je srećom izbegnuta još veća tragedija jer je voz udario u nekoliko stena koje su ga zaustavile na rubu provalije.

Meštani koji žive uz prugu, okrivljuju Hrvatske železnice za loše održavanje jer se u međuvremenu dogodila još jedna nesreća kada je iz šina iskliznuo voz koji je prevozio cisternu.

U avgustu prošle godine voz na istoj relaciji iskliznuo je iz šina, između Gračaca i Malovana. Nije bilo povređenih..

Samo dva meseca kasnije dogodilo se još jedno iskliznuće voza na liniji Zagreb-Split između Ličkog Lešća i Perušića. Voz je naleteo na odron kamenja i zemlje koji su prouzrokovale jake kiše. I ova nesreća je prošla bez žrtava.

Svakako najgora železnička nesreća u Hrvatskoj dogodila se 30. avgusta 1974. godine na zagrebačkoj Glavnoj železničkoj stanici. U 22.40, voz na liniji Atina- Zagreb –Dortmund ušao je na stanicu brzinom od 103 kilometra na čas, a u nesreći je poginulo 152. ljudi.