Nasilje na sportskim terenima ne može se nikako omeđiti stadionom. Dokaz ovoj tvrdnji su i sukobi na košarkaškim terenima, u bazenima, pa čak i na teniskim igralištima. Beli sport, koga samo što još ne nazivaju gospodskim, pokazao je da nije imun na navijačke obračune. Turnir sa jakom tradicijom, Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, 2007.godine bio je domaćin makljaže na tribinama i ispred njih. U Melburnu su se tada sukobili srpski i hrvatski navijači.

Kako su neki beogradski mediji preneli ovaj obračun bio je zakazan SMS-om. Incident se dogodio prvog dana turnira, 15.januara, nešto posle podneva po lokalnom vremenu. . U tuči je učestvovalo oko 150 mlađih navijača. Fizičkom obračunu su prethodile verbalne uvrede, a završilo se  intervencijom policije, koja je isterala i jedne i druge iz celog sportskog kompleksa u Melburn parku i odvela ih na dve suprotne strane grada. Prilikom verbalnih prepucavanja, srpskim navijačima pridružili su se navijači iz Grčke, koji nisu učestvovali u fizičkom obračunu. Sve informativne emisije na australijskoj televiziji počinju ovim izveštajem, a fotografije sukoba obišle su svet. Tenis Australija, koji je zvanični organizator Opena, bio je primoran da izda zvanično saopštenje o događaju, u kojem se ne okrivljuje nijedna strana, niti se navode imena nacionalnih grupa. Nije bilo povređenih ni uhapšenih. Čak I ovakvi sportski događaji koriste se da bi se organizovao sukob. Nekad on biva zakazan I preko interneta. Mediji ovakvim događajima posvećuju posebnu pažnju u svojim informativnim emisijama, kritikujući obe strane.

Mediji u Australiji podsećali su da su samo godinu dana pre izgrede pravili navijači fudbalskih ekipa koje su u Sidneju osnovali pripadnici dveju pomenutih etničkih grupa. U prvenstvu države Novi Južni Vels sastali su se ekipe Belih orlova,čiji su članovi Srbi i Sidnej Junajteda, čiji su članovi Hrvati. Više od 50 njihovih pristalica, gađali su se flašama,bakljama i limenkama, iako su bili odvojeni visokom ogradom. Zavađene strane nije uspelo da obuzda ni 100 policajaca.