Milvina DinPoslednja preživela putnica Titanika, Milvina Din, preminula je 1. juna 2009. u svojoj 97. godini.

Od 706 putnika koji su preživeli brodolom ona je bila najmlađa, imala je samo devet nedelja. Nesreću su preživeli i njen brat i majka, dok je otac poginuo. Milvinina porodica prodala je kafić u Londonu i Titanikom se uputila u Kanzas da bi tamo otvorila prodavnicu duvana i počela nov život.

Milvina Din nikad se nije udavala. Tokom života posećivala je brojne događaje koji su bili u vezi sa potonućem Titanika. U 96. godini života prodala je na aukciji kofer sa kojim je njena porodica putovala Titanikom, da bi platila smeštaj u staračkom domu. Kofer je prodat za 40 000 eura, a posle su joj novčano pomogli glavni glumci filma „Titanik“, Kejt Vinslet i Leonardo di Kaprio.

Potonuće broda Titanika je najveća pomorska nesreća u istoriji čovečanstva, u kojoj je život izgubilo 1517 ljudi,  a dogodila se 14. aprila 1912. Brod je na svoje prvo i poslednje putovanje krenuo iz Sauthemptona prema Njujorku 10. aprila sa 2240 putnika .

Titanik se sudario sa velikom santom leda, koja je razderala desni trup. Samo dva sata i 40 minuta nakon sudara brod je potonuo.

Uzrok velikog broja poginulih bila je samouverenost konstruktora broda, koji su smatrali da Titanik ništa ne može potopiti, pa nije bilo dovoljno čamaca za spasavanje. Potonuće broda snažno je odjeknulo u svetu, a na temelju ove katastrofe snimljeni su mnogi filmovi.