Bermudski trougaoJahta koja je misteriozno nestala 1996. godine pronađena je u Bermuskom trouglu deset meseci kasnije, u junu 1997. Ovo je poslednji poznati nestanak nekog plovila u ovoj oblasti.

Jahtu je pronašla britanska fregata i kako je kasnije utvrđeno, ona je pripadala nemačkom paru Ralfu Šilingu i njegovoj supruzi. Kada je pronađena, jahta je izgledala čudno: bila je bez jedara, konopci su visili, a unutra je pronađena odeća, pune pepeljare i otvorena knjiga koja je izgledala kao da ju je neko ostavio samo na trenutak.

Bermudski trougao, poznat i kao Đavolji trougao je oblast u Atlantskom okeanu u kojoj je nestao veliki broj plovila i letelica. Uzrok mnogih nestanaka u ovoj oblasti nije nikada otkriven, pa su mnogi počeli da veruju da su za to zaslužne više sile, što je Bermudski trougao svrstalo u česte teme naučne i druge fantastike.

Čest problem kod osoba koje ne prihvataju naučna objašnjenja nestanka u Bermudskom trouglu je što očekuju jedinstven uzrok svih nestanaka, ali po prirodi stvari svaki slučaj ima sopstvene uzroke.

Prema istraživanjima mnogih naučnika najverovatniji prirodni uzroci ovih nesreća su metan hidrati (oni smanjuju gustinu vode i time dovode do potapanja brodova), variranje kompasa, uragani, golfske struje i veliki talasi. Drugi verovatni uzroci mogu biti i ljudske greške.

Popularne teorije:

Atlantida – hipoteza koja kaže da je uzrok nestanaka brodova, letelica posledica uznapredovale tehnologije Atlantide (drevno ostrvo o čijem se postojanju i potapanju ništa pouzdano ne zna)

NLO – uzrok čudnih nestanaka su vanzemaljci koji su oteli plovila i letelice radi proučavanja

Rupa u vremenu – neki veruju u postojanje rupe u vremenu u regionu Bermudskog trougla i da su svi nestali u stvari živi, ali ne žive u sadašnjem nego u budućem ili prošlom vremenu.